Beyaz Çikolatalı Browni Tarifi


Beyaz Çikolatalı Browni Tarifi

Malzemeler

260 gr beyaz çikolata
125 gr tereyağ
1 bardak şeker
160 gr un (1 +1/3 bardak kadar)
1 paket vanilya
1 tutam tuz
4 adet iri yumurta
50 gr iri çekilmiş badem

Vişneli sos için:
150 gr dondurulmuş vişne
2 çay bardağı kadar su veya vişne suyu
1 paket Dr Oetker'in meyveli sosu

Beyaz Çikolatalı Browni Yapılışı

Tereyağ ve çikolatamızı benamaride eritiyoruz. İçine şekeri ilave edip çırpıyoruz. Her seferinde 1 yumurta olmak üzere, yumurtaları ilave edip iyice karışmalarını sağlıyoruz. Elenmiş kuru malzemelerimizi ve çekilmiş bademimizi ilave edip, 20-22 cm'lik kare kalıba (yuvarlak da olabilir) döküp 175 derece ısınmış fırında aşağı yukarı 40 dk .kadar pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz .

Biz bu arada sos malzememizi hazırlıyoruz. Vişnelerimizi kısık ateşte ocağa koyup sulanmalarıı sağlıyoruz. Onun üzerine 2 çay bardağı vişne suyumuzu ilave edip kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra toz haldeki meyveli sos poşetini üzerine ilave edip pişiriyoruz. Soğuduktan sonra sosumuzu dilimlenmiş brownimizin üzerine gezdirip, yanında dondurmayla servis yapıyoruz...

0 yorum:

Yorum Gönder

..