İmambayıldı Tarifi


Malzemeler

6 adet küçük boy patlıcan
3 tatlı kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 kahve fincanı zeytinyağı
6 diş sarmısak
3 adet orta boy soğan
4 adet orta boy domates
Yarım demet maydanoz, tuz
Üzerine: 3 adet sivri biber

İmambayıldı Yapılışı

PATLICANLARIN kabuklarını bütün olarak soyun. 1'er tatlı kaşığı tuz ve tozşekeri karıştırıp patlıcanları bu karışıma bulayın. Bir kevgir içinde yarım saat bekletin. Yıkadıktan sonra iyice kurulayın. Üzerlerini sıvıyağ ile yağlayıp fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında önce harlı olarak 10 dakika, daha sonra ısıyı 200 dereceye getirip yumuşayana kadar pişirin. Bir tavaya aldığınız zeytinyağında ince kıyılmış sarmısak ve soğanları kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates, 2 tatlı kaşığı tozşeker ile tuz ilave edin. Domates suyunu çekince tavayı ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın. Pişen patlıcanların ortalarını yarın ve hazırladığınız harcı içlerine pay edin. Üzerlerine biberleri yerleştirin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 200 derece fırında 10 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve servis yapın

0 yorum:

Yorum Gönder

..