Kaşık Helvası Tarifi
Kaşık Helvası Tarifi
Malzemeler
125 gram tereyağı
250 gram margarin
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım kg un
3 su bardağından 2 parmak eksik pudraşekeri
Kaşık Helvası Yapılışı
TEREYAĞI ve margarini bir tencereye alın. Kısık ateşte eridikten sonra dolmalık fıstığı ilave edin. Tahta bir kaşıkla yağ iyice eriyene kadar karıştırın. Unun yarısını yağa ilave edip çok kısık ateşte sürekli karıştırarak 30 dakika kavurun. Unun diğer yarısını ilave edip 30 dakika daha kavurun. Tencereyi ocaktan alıp pudraşekerini ekleyin. İyice karıştırarak pudraşekerini yağa yedirin. Helvadan kaşıkla alıp elinizle iyice bastırarak şekil verin. Servis tabağına yan yana dizin. Sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder