Çam Fıstıklı irmik helvası Tarifi


Çam Fıstıklı irmik helvası Tarifi

Malzemeler

500 gr irmik
250 gr tereyağı
2 paket Dolmalık Çam Fıstığı
1 litre süt
3 su bardağı tozşeker
4 tatlı kaşığı Ülker Ducros Tarçın

Çam fıstıklı irmik helvası Yapılışı

Dolmalık Çam Fıstığı'nı 1 çorba kaşığı tereyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. Kalan tereyağı ve irmiği ekleyip, irmiğin rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Ayrı bir tencerede süt ve tozşekeri kaynatın. Ocaktan alın. Sıcak şerbeti yavaşça irmiğe katarken bir yandan da karıştırın. Kısık ateşte şerbeti çekene kadar pişirin. 15 dakika dinlendirdikten sonra üzerine tarçın serpin.

0 yorum:

Yorum Gönder

..