Çam Fıstıklı irmik helvası Tarifi
00:46 |
Etiketler:
Çam Fıstıklı irmik helvası Tarifi
Çam Fıstıklı irmik helvası Tarifi
Malzemeler
500 gr irmik
250 gr tereyağı
2 paket Dolmalık Çam Fıstığı
1 litre süt
3 su bardağı tozşeker
4 tatlı kaşığı Ülker Ducros Tarçın
Çam fıstıklı irmik helvası Yapılışı
Dolmalık Çam Fıstığı'nı 1 çorba kaşığı tereyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. Kalan tereyağı ve irmiği ekleyip, irmiğin rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Ayrı bir tencerede süt ve tozşekeri kaynatın. Ocaktan alın. Sıcak şerbeti yavaşça irmiğe katarken bir yandan da karıştırın. Kısık ateşte şerbeti çekene kadar pişirin. 15 dakika dinlendirdikten sonra üzerine tarçın serpin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder