Karamelli Şeftali Tarifi
00:46 |
Etiketler:
Karamelli Şeftali Tarifi
Karamelli Şeftali Tarifi
Malzemeler :
4 adet şeftali
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı esmerşeker
1 çorba kaşığı susam
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı krema
4 adet milföy hamuru
Üzeri için :
Dondurma ve antepfıstığı
Karamelli Şeftali Yapılışı :
TEREYAĞINI tavada eritip, esmerşeker, susam ve tozşekeri ilave edin. Karamel olana dek pişirin. Şeftalilerin kabuklarını temizleyip, elma dilimi şeklinde doğrayın. Karamele ekleyip, hepsini birlikte soteleyin. Kremayı ilave edip, ocağın altını kapatın. Milföyleri kağıt muffin kalıplarına, kalıbın şeklini alacak biçimde yerleştirin. Dört kenarını dışa gelecek şekilde kıvırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkardığınızda, ortalarına karamelli şeftali karışımını yerleştirin. Dondurma ve antepfıstığı ile servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder