Karamelli Şeftali Tarifi


Karamelli Şeftali Tarifi

Malzemeler :

4 adet şeftali
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı esmerşeker
1 çorba kaşığı susam
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı krema
4 adet milföy hamuru

Üzeri için :

Dondurma ve antepfıstığı

Karamelli Şeftali Yapılışı :

TEREYAĞINI tavada eritip, esmerşeker, susam ve tozşekeri ilave edin. Karamel olana dek pişirin. Şeftalilerin kabuklarını temizleyip, elma dilimi şeklinde doğrayın. Karamele ekleyip, hepsini birlikte soteleyin. Kremayı ilave edip, ocağın altını kapatın. Milföyleri kağıt muffin kalıplarına, kalıbın şeklini alacak biçimde yerleştirin. Dört kenarını dışa gelecek şekilde kıvırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkardığınızda, ortalarına karamelli şeftali karışımını yerleştirin. Dondurma ve antepfıstığı ile servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

..