Kayısılı Tart Tarifi


Kayısılı Tart Tarifi

Malzemeler

Hamuru için: 2 su bardağı un
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Bir tutam tuz
150 gram tereyağı veya margarin
2-3 çorba kaşığı soğuk su

Üzeri için: 850 gram kayısı
1 çorba kaşığı nişasta
5 adet yumurta
3/4 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı limon suyu
200 gram mascarpone peyniri

Kayısılı Tart Yapılışı

Un, tozşeker, rendelenmiş limon kabuğu ve tuzu bir kabın içinde karıştırın. Margarini küp doğrayıp kaba alın. Soğuk suyu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bez ile örtüp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Hamuru yağlanmış yuvarlak kalıbın içine, kenarlarını yükselterek yerleştirin. Diğer taraftan kayısıların çekirdeklerini çıkartıp robotta püre haline getirin. Püreyi, nişasta, yumurta, tozşeker, limon suyu ve peynirle karıştırıp çırpın. Hazırladığınız karışımı kalıptaki hamurun üzerine boşaltın. Kalıbın üzerini de alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Kalıbın üzerinden folyoyu çıkartıp 30 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra, kayısı dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

..