Çikolatalı Fındıklı Pastacıklar Tarifi


Çikolatalı Fındıklı Pastacıklar Tarifi

Malzemeler

3 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı soğuk su
Bir tutam tuz
2 su bardağı un
İçi için:
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı fındık
Yarım su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı parça çikolata
Üzeri için: 2 paket bitter
çikolata (160 gram)

Çikolatalı Fındıklı Pastacıklar Yapılışı

HAMURU hazırlamak için, tozşeker ve margarini bir kaba alıp çırpın. Yumurta sarısını ilave edin. Daha sonra su, tuz ve unu ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız hamurdan ayırarak kalanını ortası boş kalacak şekilde elinizle tart ölet kalıplarının içine döşeyin. İç harcı için, tüm malzemeyi bir kaba alıp karıştırın. Kalıplara aldığınız tartöletlerin içine yerleştirin. Ayırdığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp pastacıkların üstüne kapak şeklinde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Bitter çikolataları benmari usulü eritip tartöletler soğuduktan sonra üstlerine gezdirerek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

..