Krem Karamelli Browni Tarifi


Krem Karamelli Browni Tarifi

Malzemeler

Krem karamel karışımı:
Yarım kg süt
4 adet yumurta
5 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Karamel için:
1 su bardağı tozşeker
1-2 damla limon suyu
Browni için:
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

Karamelli Browni Yapılışı

ÖNCELİKLE krem karamel karışımı için bir kasede süt, yumurta, tozşeker, vanilya, rendelenmiş limon
kabuğunu iyice çırpın ve bir kenara alın. Karamel için tozşekeri bir tencereye alıp limon suyunu ekleyin. Kısık ateşte tozşeker iyice eriyip karamel haline gelene kadar pişirin. Browni için yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın. Süt ve sıvıyağı ilave edip karıştırın. Un, kakao, kabartma tozunu eleyerek bu karışıma katın ve bütün malzemeyi karıştırın. Önce karameli ısıya dayanıklı orta büyüklükte bir kabın içine boşaltın.Üzerine krem karamel karışımını dökün. En üste de browni hamurunu boşaltın. Sıcak su
koyduğunuz fırın tepsisinin içine bu kabı oturtun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkartın ve iyice soğuduktan sonra sıcak su dolu kabın içinde 5 dakika bekletin. Daha sonra bıçak yardımıyla tatlının kaba yapışmış kısımlarını ayırın. Kabı sağa sola sallayın ve servis tabağına ters çevirip çıkartın. Dilimleyerek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

..