Badem Tatlısı Tarifi


Badem Tatlısı Tarifi

Malzemeler

7 adet yumurta
Bir tutam tuz
1 çay fincanı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1’er çorba kaşığı tahin ve pekmez
1 su bardağı toz badem
Yarım su bardağı file badem
Şerbeti için: 6 su bardağı su
6 su bardağı tozşeker
Yarım limonun suyu
Servis için: Antepfıstığı ve dondurma

Badem Tatlısı Yapılışı

Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırıp iki farklı kaba alın. Akların içine tuz ilave edip kar gibi oluncaya kadar mikserle çırpın. Un ve toz bademi iyice harmanlayıp yumurta sarılarıyla karıştırın. Kar haline getirdiğiniz yumurta aklarından iki çorba kaşığı ilave edip, karıştırın. Kalan kısmını da azar azar karıştırarak hamura yedirin. Tahin, pekmez ve eritilmiş soğuk tereyağını da ekleyin. 25x25 cm'lik bir fırın tepsisini yağlayıp, hazırladığınız hamuru içine dökün. File bademleri üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Bu arada su ve tozşekeri bir tencerede karıştırın. Ocağa oturtup kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin. 2-3 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet dökün. Tatlı şerbetini çekince antepfıstığı ve dondurma ile servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

..