Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça Malzemeler 4 su bardağı un 10 gram kuru maya 3 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı tozşeker 1 çay bardağı süt 125 gram oda sıcaklığında margarin 1 adet yumurta 3 adet haşlanmış patates Yarım demet maydanoz Üzerine: 1 adet yumurta sarısı Yapılışı UNU derin bir kaba eleyin. Üzerine maya, tuz ve tozşeker koyup, karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp, süt, margarin, yumurta, rendelenmiş patates ve kıyılmış maydanoz ilave edin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve mayalanması için yarım saat bekletin. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Hazırladığınız poğaçaları fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

..