Gül Reçeli Tarifi
00:37 |
Etiketler:
Gül Reçeli Tarifi
Gül Reçeli Tarifi
Malzemeler
30 adet kokulu gül
10 adet gelincik
1 kg tozşeker
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu
Servis için:
Kepekli bisküvi
Labne peyniri
Gül Reçeli Yapılışı
GÜL ve gelinciklerin yapraklarını koparıp, altındaki beyaz kısımlarını kesin. Tozşeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca gül ve gelincik yapraklarını ilave edin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 2 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Kavanozlara doldurduktan sonra ağzını sıkıca kapatıp, dilediğiniz zaman tüketin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder