Gül Reçeli Tarifi


Gül Reçeli Tarifi

Malzemeler

30 adet kokulu gül
10 adet gelincik
1 kg tozşeker
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu

Servis için:
Kepekli bisküvi
Labne peyniri

Gül Reçeli Yapılışı

GÜL ve gelinciklerin yapraklarını koparıp, altındaki beyaz kısımlarını kesin. Tozşeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca gül ve gelincik yapraklarını ilave edin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 2 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Kavanozlara doldurduktan sonra ağzını sıkıca kapatıp, dilediğiniz zaman tüketin.

0 yorum:

Yorum Gönder

..