Lor sarması Tarifi


Lor sarması Tarifi

Malzemeler

Hamuru için:
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
5 su bardağı un
Yeteri kadar su

Hamuru açmak için:
Nişasta

İçi için:
500 gram tatlı lor
125 gram tereyağı

Şerbeti için:
İki buçuk su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
2 damla limon suyu

Lor sarması Yapılışı

YUMURTA, tozşeker, limon suyu ve unu derin bir kaba alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave edip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve merdane ile ince olacak şekilde açın. Açtığınız yufkaları ortadan ikiye kesin. İki adet yarım yufkayı, kesilmiş düz kısımları dışta kalacak ve yuvarlak kısımların uçları üst üste gelecek şekilde, arasına eritilmiş tereyağı sürerek yerleştirin. Diğer 2 adet yarım yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp, iki adet dikdörtgen hamur elde edin. Eritilmiş tereyağı ile lorun yarısını hamurun üzerine sürüp, rulo yapın. 4 parmak genişliğinde kesin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp, limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatıp, soğumaya bırakın. Pişen sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

..