Endonezya Usulü Kızarmış Tavuk Tarifi
Malzemeler
8 adet piliç baget
1 çorba kaşığı soya sosu
Yarım limonun suyu
2 diş dövülmüş sarmısak
1’er çay kaşığı toz kırmızıbiber ve kişniş
Yarım çay kaşığı zencefil
Yarım çay kaşığı safran
1 çay bardağı un
Kızartmak için: Sıvıyağ
Endonezya Usulü Kızarmış Tavuk Yapılışı
Soya sosu, limon suyu, sarmısak, toz kırmızıbiber, kişniş, zencefil ve safranı karıştırın. Bu sosa tavuk bagetleri bulayıp marine edin. Bu şekilde buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra bagetleri una bulayıp kızgın sıvıyağda kızartın. Pirinç pilavı, soya sosu ve salatalıkla birlikte servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder