Bulgurlu Yaprak Sarma Tarifi , Nasıl Yapılır?


Malzemeler

400 gram salamura yaprak
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
1 adet orta boy soğan
Maydanoz, dereotu, nane
Bir buçuk su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı antepfıstığı
1 kahve fincanı sıvıyağ

Yarım çay kaşığı yenibahar
1 adet limon
Tuz, karabiber, 1 tutam tozşeker

Bulgurlu Yaprak Sarma Yapılışı

Derin bir tencereye sıvıyağı koyun. Kızınca ince doğranmış soğan ve fıstıkları ilave edin. Islatılmış, süzülmüş bulgur ve pirinci pembeleşen soğanlara ekleyip, beraber kavurun. Kuş üzümü, tuz, karabiber, yenibahar, sıcak su ilave edin. Kısık ateşte biraz beklettikten sonra, ateşten alın. Soğuduktan sonra ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve nane ekleyip yaprakları sarın. Derin bir tencere ya da tavanın dibine artan maydanoz ve yapraklardan yerleştirin. Sarmaları tencereye yerleştirdikten sonra, üzerine yuvarlak limon dilimleri koyun. Şeker ve tuzunu ayarlayıp, ılık su ilave edilerek kısık ateşte pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

..