Mantarlı Makarna Tarifi
Mantarlı Makarna Tarifi
Malzemeler
1 paket makarna
4 su bardağı su
2 ‘şer çorba kaşığı tuz ve sıvıyağ
Yarım çorba kaşığı tereyağı
Sosu için: Yarım su bardağı sıvıyağ
1 adet soğan, 200 gram mantar
1 çorba kaşığı biber salçası
1’er çay kaşığı kekik ve karabiber
Bir buçuk su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Mantarlı Makarna Yapılışı
SUYU tencereye alın. Tuz, sıvıyağ ve tereyağını ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynadığında makarnayı ilave edip 10 dakika haşlayıp, süzün. Sosu hazırlamak için sıvıyağı tencereye alın. Soğanı halka doğrayarak tencereye ilave edin. Soğanın kokusu çıkana kadar kavurun. İkiye böldüğünüz mantarları ekleyerek 5-6 dakika pişirin. Biber salçasını ilave ederek 3-4 dakika daha soteleyin. Haşlayıp süzdüğünüz makarnayı, kekiği ve karabiberi ekleyerek, karıştırın. Servis tabağına aldığınız makarnanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder