Lokum Tarifi


Lokum Tarifi

Malzemeler


3 su bardağı tozşeker
l 3 su bardağı su + Yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı krem tartar
3 çorba kaşığı nişasta
Pudraşekeri
Çay kaşığının ucu ile kırmızı ve yeşil renkte gıda boyası

Lokum Yapılışı

ÖNCELİKLE tozşeker ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Krem tartarı ekleyip eritin. Bu sırada tencerede oluşan köpükleri kağıt peçete ile alın. Nişastayı yarım su bardağı suda eritin. Kaynayan şuruptan 2 çorba kaşığı alıp içine karıştırarak ılıttıktan sonra, şuruba katın. Tenceredeki karışım koyulaşınca ocaktan alıp üçe ayırın. Birinin içine kırmızı, diğerinin içine de yeşil gıda boyası ekleyip karıştırın. Üç adet kabın içine pudraşekerinin yarısını serpin ve karışımları üzerine boşaltın. Kalan pudraşekerini de üzerlerine serpin. Soğuk bir yerde veya buzdolabında soğumaya bırakın. İstediğiniz şekilde kesip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

..