Mantarlı ve Tavuklu Pide Tarifi


Mantarlı ve Tavuklu Pide Tarifi

Malzemeler


Hamur için:
1 kg un
20 gram yaş maya, tuz
Yeteri kadar su
Mantarlı iç için:
750 gram mantar
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
Tuz, karabiber, pulbiber
Tavuklu iç için:
1 kg tavuk göğsü
4 çorba kaşığı sıvıyağ
3 adet domates
3 adet sivri biber
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için:
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı



Mantarlı ve Tavuklu Pide Yapılışı


MAYAYI suda eritin. Un ve tuzu bir kaseye alın. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan
4 adet portakal büyüklüğünde parça koparın. Her bir parçayı unla birlikte açıp istediğiniz şekli verin. Mantarlı iç için küp doğranmış mantarı sıvıyağda kavurun. Kabukları doğranmış ve küp doğranmış domates, tuz, karabiber ve pulbiberi ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ılınmaya bırakın.
Tavuklu iç için, kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü sıvıyağda kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp
doğranmış domates, sivri biber, tuz, karabiber, pulbiber ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ılınmaya bırakın. Hamurların yarısına mantarlı yarısına tavuklu harçtan pay edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerlerine tereyağı
sürüp, sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

..