Karamelli Etimekli Tatlı Tarifi


Karamelli Etimekli Tatlı Tarifi

Malzemeler

1 paket tuzsuz etimek
1litre süt
1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
50 gr.margarin
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
KARAMEL için
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
çeyrek limon
Karamelli Etimekli Tatlı Yapılışı
HAZIRLANIŞI:


1 paket tuzsuz etimek
1litre süt
1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
50 gr.margarin
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
KARAMEL için
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
çeyrek limon
KREM ŞANTİ

1 Su bardağı süt ile krem şantiyi çırpıyoruz,arzuya göre ya MUHALLEBİnin ÜSTÜNE yada üstüne krema
torbasıyla süs olarak kullanıyoruz.Ben süs olarak kullandım.

Şekerimizi kısık ateşte yakıyoruz .Şekerimiz eridikten sonra ,kaynar suyumuzu şekere ilave ediyoruz (su ile şekeri buluştururken çok dikkat) li olmalıyız buhar elimize ve yüzümüze gelebilir.Şekeri su ile buluştuktan sonra bir kaç damla limon sıkalım .Payrex,e etimeklerimizi yanyanya diziyoruz.Üzerine karamelli suyumuzu döküyoruz.Beklemeye alıyoruz.1litre süt ,şeker,un,nişasta,toz şeker kaynatılarak muhallebi kıvamına getiriyoruz .Muhallebiyi pişirdikten sonra ,yağımızı ve vanilyamızı ilave ediyoruz..Muhallebimizi mikserle ılık hale getiriyoruz.Sonra şerbetini çekmiş etimeklerin üstüne döküyoruz.

Muhallebi üstüne de krem şanti ilave( muhallebi soğuk olmalı)

Yağ ile vanilyayı ocağın altını kapattıktan sonra ilave edin
Resimdeki görüntü için 1paket etimek daha gerekli
şerbet miktarınıda kendiniz azaltarak ayarlayabilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder

..