Bayram sarması Tarifi


Bayram sarması Tarifi

Malzemeler

3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Açmak için nişasta
350 gram tereyağı

İç malzeme için:
İri dövülmüş ceviz ve tozşeker

Şerbet için:
1 kg tozşeker
1 adet limon suyu
3 su bardağı su


Bayram sarması Yapılışı

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve tozşekeri kaynatıp, limon suyunu ekleyin. Şerbeti soğumaya bırakın. Un, yumurta, yoğurt, sirke ve sıvıyağı karıştırıp, hamuru hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde bezeler yaparak, 1,5- 2 saat dinlenmeye bırakın. Hamurları nişasta yardımıyla çok ince açın. Üzerine şeker-ceviz karışımı serpin. Gevşek bir şekilde tekrar oklavaya sarıp büzüştürün. Oklavadan sıyırarak tepsiye yerleştirin. Diagonal şekilde kesin. Aynı işlemi yufkalar bitene kadar tekrarlayarak tepsiyi doldurun. Fırını 200 derecede ısıtın. Yufkaların üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Pembeleşinceye kadar pişirin ve fırından çıkınca üzerine soğutulmuş şerbet gezdirin. Biraz dinlendirip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

..