Kayın Mantarlı Et Sote Tarifi


Kayın Mantarlı Et Sote Tarifi

Malzemeler

250 gram kuşbaşı doğranmış et
3 diş sarmısak
3 çorba kaşığı soya sosu
4 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 su bardağı su
100 gram kayın mantarı
1 adet soğan, tuz, karabiber
2 adet dolmalık kırmızı biber
2 adet dolmalık yeşil biber

Kayın Mantarlı Et Sote Yapılışı

KUŞBAŞI doğranmış eti kıyılmış sarmısak ve soya sosu ile iyice karıştırın. Sıvıyağı tencereye alarak sosla karıştırdığınız eti soteleyin. Daha sonra suyu ekleyip pişmeye bırakın. İri doğranmış kayın mantarını, yarım ay şeklinde doğradığınız soğanı, iri küpler halinde doğradığınız kırmızı-yeşil biberi, tuzu ve son olarak karabiberi ilave edip biraz soteleyin. Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

..