Vişneli İrmik Helvası
03:25 |
Etiketler:
mutfak hikayeleri,
oktay,
oktay usta tarifleri,
tatlı tarifleri,
usta,
Vişneli İrmik Helvası
Vişneli İrmik Helvası
2 su bardağı irmik
2 su bardağı tozşeker
100 gram margarin
2 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı su
1 kase çekirdeksiz vişne
İrmiği tencereye alın. Kısık ateşte yağsız olarak 40 dakika kadar kavurun. Vişne suyu, şeker, su ve yağı ilave edin. Karıştırıp, iyice suyunu çekene kadar kaynatın. Vişneleri ilave edip, ocaktan alın. Üzerine bir bez örtün ve 20 dakika demlendirin. Harmanlayıp servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder