Kıymalı Katmer Börek Tarifi


Kıymalı Katmer Börek Tarifi

Malzemeler

6 su bardağı un
1’er kahve kaşığı tozşeker ve tuz
10 gram kuru maya
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su

Hamuru yağlamak için:
250 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ

İçi için:
2 adet orta boy soğan
300 gram kıyma
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber

Hamurları açmak için:
Nişasta

Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu

Kıymalı Katmer Börek Yapılışı

ÖNCELİKLE hamur için unu derin bir kaba eleyin. Üzerine tozşeker, tuz ve mayayı koyup, karıştırın. Karışımı havuz şeklinde açıp, ortasına yumurta, sıvıyağ, süt ve su koyun. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve mayalanması için 15 dakika dinlenmeye bırakın. Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her hamur parçasından 10 adet beze koparın ve toplam 30 adet beze elde edin. 10 adet bezeyi ayrı ayrı pasta tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açın. Aralarına eritilmiş tereyağı ile sıvıyağ gezdirin ve 10 adet yağlı hamuru üst üste koyun. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Hamurları buzdolabında 2 saat bekletin. Diğer taraftan içi için kıyılmış soğan ve kıymayı sıvıyağda kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip, ılınması için bir kenara alın. Buzdolabına koyduğunuz hamurların 10 adedini çıkarın. Nişasta serptiğiniz tezgaha alın. Üzerine nişasta serperek yufka inceliğinde ve büyüklüğünde açın. Açtığınız hamuru gevşek olarak rulo şeklinde sarın. Daha sonra 4 parmak genişliğinde parçalar halinde kesin. Her parçanın üzerine elinizle bastırın ve bir kenarına kıymalı harçtan koyup, diğer kenarını üzerine kapatın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Börekleri fırın tepsisine yerleştirin ve yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

..