Düğme Tatlısı Tarifi
Malzemeler
125 gram margarin
2 su bardağı irmik
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı soda
1 çay kaşığı vanilya
Üzerine: Badem ve marmelat
Şerbeti için: Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
Düğme Tatlısı Yapılışı
Öncelikle şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve limon suyu ile vanilyayı ekleyin. Soğumaya bırakın. Diğer taraftan bir tencerede margarin ve irmiği, kısık ateşte 10-15 dakika kavurup, soğumaya bırakın. Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilya ekleyip, yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayın. Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp, sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Çukur kısımlarına birer adet badem ve marmelat koyup, servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder